Waardering voor maatschappelijke projecten

Maatschappelijke projecten chequeszaterdag 07 juli 2018

Wethouders wethouder Jan-Willem Rouwendal (ChristenUnie-SGP) en Nadine Stemerdink (PvdA) hebben afgelopen week cheques uitgereikt aan vier maatschappelijke projecten uit Leidschendam-Voorburg. De gemeente ontving eerder deze maand een bedrag van 18.000,18 euro uit handen van  Fonds 1818-directeur Sanne ten Bokkel Huinink, ter ere van het jubileum van het fonds. Het was aan de gemeente zelf om te bepalen waar dit geld aan zou worden uitgegeven. Het college van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft besloten om het geld te verdelen onder vier inspirerende maatschappelijke projecten binnen de gemeente.

Wethouder Jan-Willem Rouwendal:  “Wij vinden het belangrijk dat iedereen in de gemeente Leidschendam-Voorburg mee kan doen en zich onderdeel voelt van de maatschappij. Daar dragen deze projecten zeker aan bij. Mooi dat wij ze met deze financiële bijdrage een stimulans kunnen geven om hun werk voort te zetten.”

De vier inspirerende maatschappelijke projecten: 

1. Fenomeen Bovenveen ontvangt €7.000
Fenomeen Bovenveen is een groep actieve bewoners die zich inzet voor de wijk Bovenveen. Bovenveen is een wijk waar armoede hoog is, de sociale veiligheid is laag en een sterke sociale cohesie ontbreekt. De meeste evenementen die de bewoners organiseren zijn gebaseerd op gezellig samenzijn onder het mom van sport en spel. Maar ze willen nog meer voor hun buurt betekenen. Deze financiële bijdrage komt dan ook als geroepen. 

2. Wortelen in de wijk ontvangt €4.000
Wortelen in de wijk is een toneelstuk dat een aantal bewoners uit Voorburg en Leidschendam wil opstarten. Zij snijden met het toneelstuk een aantal belangrijke thema’s aan. Denk aan langer zelfstandig wonen, eenzaamheid enz. Met deze bijdrage hebben zij genoeg financiën om het toneelstuk te realiseren. 

3. Stompwijk ontvangt €4.000
De dorpsketting en de website Stompwijk worden onderhouden door een stichting. De stichting bestaat uit zes vrijwilligers die het hele dorp voorzien van informatie. Deze informatie is afkomstig van ruim 30 verenigingen, adverteerders en bewoners. Deze financiële bijdrage is een positieve stimulans voor het goede werk dat ze verzetten. 

4. Actieteam De Kunst van het Rondkomen Leidschendam-Voorburg ontvangt €3.000
Deze groep vrijwilligers is gestart vanuit een initiatief vanuit de gemeente. De groep bestaat uit mensen die allemaal direct of indirect weten hoe het is om met een klein budget rond te moeten komen. Doel van de groep is dat zij vanuit hun eigen ervaringen andere inwoners ondersteunen, informeren en helpen bij het omgaan met geld. Met deze financiële bijdrage kunnen zij weer nieuwe initiatieven ontwikkelen. 

Foto door Michel Groen

« Terug