Wethouder Jan-Willem Rouwendal: "Belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen"

Respijtzorg JWzaterdag 27 oktober 2018 11:21

Het is belangrijk dat mantelzorgers waar mogelijk worden ondersteund, aldus wethouder Jan-Willem Rouwendal. Dankzij een samenwerking tussen de gemeente Leidschendam-Voorburg en respijthuis Strandgoed hebben mantelzorgers nu een mogelijkheid om even op adem te komen en met een gerust gevoel op vakantie te gaan.

Inwoners van de gemeente Leidschendam-Voorburg die mantelzorg ontvangen, kunnen nu ook gebruikmaken van respijthuis Strandgoed Ter Heijde. Wethouder Jan-Willem Rouwendal en directeur thuis van Pieter van Foreest, Jeanette van Laarhoven, tekenden daarvoor een overeenkomst. Dankzij de samenwerking kunnen mantelzorgers hun zorgtaken tijdelijk uit handen geven en tijd voor zichzelf nemen.

Wethouder Jan-Willem Rouwendal: “Het zorgen voor een naaste wordt met liefde gedaan, maar het is soms ook een zware taak. Daarom vindt de gemeente het belangrijk om mantelzorgers waar mogelijk te ondersteunen. Dankzij de samenwerking met respijthuis Strandgoed kunnen wij mantelzorgers nu een mogelijkheid bieden om even op adem te komen en met een gerust gevoel op vakantie te gaan. In de hoop dat ze hierdoor de zorg die ze dagelijks bieden langer en met plezier kunnen volhouden.”

Strandgoed Ter Heijde, onderdeel van Pieter van Foreest, richt zich op thuiswonende volwassenen die ondersteund worden door een mantelzorger. In het respijthuis kunnen mensen met een lichamelijke beperking en/of een lichte vorm van dementie een korte periode logeren zodat hun mantelzorger even tijd voor zichzelf heeft. Om te ontspannen, of om te herstellen van een operatie of ziekte. Het is ook mogelijk om als mantelzorger mee te gaan en samen van een vakantie aan zee te genieten. Vrijwilligers en zorgprofessionals van Pieter van Foreest nemen de zorgtaken tijdelijk over.

Kijk voor meer informatie over een verblijf bij respijthuis Strandgoed Ter Heijde op www.strandgoedterheijde.nl

« Terug