Geen kans voor gokreclames

Online gokken.jpeg
Frank 2021.png
Door Frank Wilschut op 6 juli 2022 om 09:41

Geen kans voor gokreclames

De ChristenUnie maakt zich zorgen over gokreclames in Leidschendam-Voorburg. Via buitenreclame in bijvoorbeeld bushokjes worden ook minderjarige en (ex)verslaafden opgeroepen om online te gokken.

De ChristenUnie wil met een verbod op gokreclames in Leidschendam-Voorburg de verwachte toename aan gokverslaafden tegengaan. In de raad van 5 juli heeft de ChristenUnie met steun van SP, GroenLinks, CDA, PvdA en GBLV het voorstel gedaan om gokreclames via buitenreclame bij een nieuwe aanbesteding voor buitenreclame te verbieden. Het college heeft aangegeven ondertussen al in gesprek te gaan met de huidige aanbieders om te kijken wat in de tussentijd kan worden gedaan.

Frank Wilschut (fractievoorzitter ChristenUnie): “Mensen zijn te waardevol om in gokken zichzelf en hun vrijheid kwijt te raken. We moeten daarom lokaal onze maatregelen nemen zolang er landelijk nog niet genoeg wordt ingegrepen.”

Hopelijk komt er dus snel een landelijk verbod op gokreclames. Tot die tijd doen we in Leidschendam-Voorburg wat kan om gokreclames te weren. Dank aan de SP, GroenLinks, CDA, PvdA en GBLV voor de steun. 

Deel dit bericht